מערכת פיסיאון - Sun שיחררה כלי פיתוח חדשים בקוד פתוח שיאפשרו למפתחים לבנות לראשונה מערכי אחסון מבוססי NAS ושרתי אחסון בתוך כעשר דקות ואפילו בפחות מזה. כיצד ההכרזה של סאן תשפיע על תעשיית האחסון? מהן ההשלכות לעבודתו של מנהל המידע בארגון?
ביום שלישי האחרון הודיעה סאן מיקרוסיסטם, ענקית המחשבים מקליפורניה, על שחרורם של כלי פיתוח חדשים שיאפשרו למפתחים ומנהלי אחסון לבנות בחינם שרתי אחסון ומערכי אחסון מוצמדי רשת (באנגלית Network-attached storage או בר"ת NAS), המבוססים על מערכת ההפעלה Solaris, בתוך כעשר דקות, ואפילו בפחות מזה. בנוסף, תספק החברה גם שירותים מקצועיים בנושא, באמצעות אתר האינטרנט שלה ודרך הטלפון.
ההכרזה של Sun מגיעה כחלק מהאסטרטגיה הכוללת שלה להסתער על נתח גדול ככול האפשר משוק מסדי הנתונים – שוק המגלגל כיום כ-15 מיליארד דולר בשנה, וכהמשך לרכישה של חברת MySQL השוודית בתחילת השנה בסכום עתק של מיליארד דולר. בפועל, תספק החברה את הכלים והשירותים החדשים במסגרת פרויקט OpenSolaris – מיזם בקוד פתוח שהקימה החברה בשלהי 2004 עבור קהילת המפתחים למערכת ההפעלה Solaris.
קצת על OpenSolaris
מאז ועד היום הצטרפו למיזם OpenSolaris מעל ל-60 אלף מפתחים מכל העולם, מתוכם מעסיקה כיום החברה קרוב ל-3,000 חברים, אשר עובדים על כ-30 פרויקטים שונים. הפרויקט גם נתמך על ידי חברות מובילות במשק כמו Hitachi, Qlogic ו-Emulex שתרמו את הפתרונות שלהן לקהילת OpenSolaris.
מה קורה בפועל?
באתר האינטרנט שלה מספקת סאן ספר הדרכה שלם לבניית מערכי אחסון NAS ושרתי אחסון OpenSolaris. המדריכים באתר כוללים גם סרטוני וידיאו המדגימים בצורה
מוחשית כיצד לבנות התקני NAS בקלות באמצעות מערכת OpenSolaris. בנוסף, הודיעה החברה כי תתגבר את מערך שירות הלקוחות שלה בטלפון ובאינטרנט, אשר ישיב לכל שאלה, החל משאלות בנושא עיצוב ארכיטקטורות אחסון וכלה בשאלות בנושא הגירת המידע לפלטפורמת Solaris.
למה הידיעה חשובה?
הפתרון של Sun מוזיל משמעותית את עלות הפיתוח של מערכי האחסון ומאיץ את התהליך. מאחר ודרישות האחסון בארגונים הולכות וגדלות כל הזמן, החשיבות בהוזלה והאצת תהליך הפיתוח של מערכי אחסון היא גדולה. בנוסף לכך, סאן היא הראשונה המציעה, באמצעות הוספה פשוטה של תוכנה חדשה, אפשרות לשימוש חוזר בחומרה ישנה (מה שנהוג לקרא repurpose או reuse) - אפשרות שלא זמינה עדיין אצל יצרני חומרת האחסון הגדולים כמו EMC, דל, IBM ו-HP.
חשוב להדגיש בעניין זה כי הרעיון של אחסון בקוד פתוח אמנם לא חדש. חברות כמו SGI, Dot Hill Systems ו-Open Storage Solutions כבר הציעו בעבר פתרונות בתחום, אבל סאן היא חברת ה-IT הגדולה ביותר כיום המציעה חבילת פתרונות מלאה בקוד פתוח למערכי אחסון, מה שעשוי להשפיע בצורה משמעותית יותר על השוק.
רקע על עולם מערכי אחסון
עוד הרחבות על מערכי אחסון, הכוללות בין היתר התייחסות לחידושים ולמגמות העיקריות בתחום זה, יישומים ופתרונות, היבטים כלכלים, דגשים חשובים והאתגרים בתחום, ניתן למצוא בתקציר: מגמות העתיד באחסון.
לחלוק, לשתף, לעורר השראה ולהעצים מנהלי מידע, זה המוטו של
קובי שפיבק Bsc ו- MBA. קובי הוא מורה דרך טכנולוגי שמלווה את עולם המחשוב: כתכנת, מהנדס, מנהל, יזם, עיתונאי, יועץ ומרצה, משנת 1976. כעורך הראשי של תחקירי pCon הוא כתב וערך ב-19 השנים האחרונות, למעלה מ-960 תחקירים מקצועיים, שמסייעים למנהלי מחשוב במאות ארגונים, ליהנות מיותר עניין, זמן פנוי וכסף זמין.
מנהלי מחשוב, שמעוניינים לקרוא או להפנות לקובי שפיבק שאלות מקצועיות, מוזמנים לעשות זאת במסגרת תשובות המומחה.
אם לא מצאת שירות זה כשימושי, בבקשה ספר לנו.
אם אתה כן נהנה מהשירות שתף חברים שגם להם הוא יכול לעזור.
תחשוב על החיוך, הסיפוק, ההרגשה הטובה, כשגם רעך ייהנה כמוך והמלץ עכשיו.
מה מייחד את "משמעויות לחדשות" של pCon-line?
כמה זמן השקעת כדי לנתח לעומק את המשמעויות וההשלכות הנסתרות, של מגמות חדשות ומהלכים מפתיעים בעולם המחשוב ובאינטרנט? (תן מספר מדויק). pCon-line מסביר ומנתח מדי שבוע חדשה או מהלך מרכזי שי לו השלכה מעשית למשתמשים במחשוב ומקבלי החלטות מחשוב והוא נותן המלצות אופרטיביות לפעולה. כך מספיקות דקות בודדות בשבוע כדי להבין את המשמעויות וההשלכות החשובות ורלוונטיות של 50 אירועי מפתח שהתרחשו השנה. לכן, הוסף עכשיו את "משמעויות לחדשות"
למועדפים או ל-RSS, התעדכן בפייסבוק או בטוויטר.