מערכת פיסיאון - נושא ה-Mash Up הולך והופך מתופעה אמורפית למקצוענים בלבד, לתפישה שהולכת ומתפשטת לקהל הרחב ותופסת כיוון ותאוצה. אל גוגל שפועלת כשחקן מרכזי בתחום, מצטרפים שני שחקנים בולטים נוספים: מיקרוסופט ואינטל.
"זריקת מרץ" לתחום ה-MashUp מביאה חברת מיקרוסופט שמציגה גרסת בטא לשרות Live Mesh. מטרתו לאפשר שילוב מידע ממקורות שונים ושיתוף פעולה בין התקנים שונים. בפועל, מדובר בהתקנת תוכנה, שלאחריה ניתן לצרוך שרות מקוון לסינכרון התקנים שונים ולשיתוף מידע ביניהם, כולל שימוש בשולחן עבודה מרוחק. התיאום מיועד להיות בין מכשירים מסוגים שונים, אם כי כרגע מדובר רק על מחשבי PC ובעתיד הקרוב מתוכננת תמיכה גם במקינטוש ובהתקנים מבוססי Windows Mobile.
הגרסה הנוכחית, מיועדת רק לקבוצה סגורה של משתמשים בודקים והיא כוללת 5GB של אחסון מקוון. החברה עדיין לא החליטה לגבי מודל התשלום העתידי על השרות.
הקשת שמעבר לענן
השרות החדש בנוי כ"ענן" מידע מרכזי מקוון, שממוקם כרגע על שרתי מיקרוסופט ונגיש באמצעות האינטרנט (בעתיד, כנראה ייתאפשר למקם אותו על שרתי ארגון שייצרוך את השרות). "ענן" מרכזי זה, יתווך ויאפשר ביצוע פעולות, כמו סינכרון מידע בין משתמשים שונים של יישום לא-מקוון או כעבודה לא מקוונת של יישום שהוא כרגיל מקוון (תידרוש סינכרון מדי פעם בפעם).
לשם ההמחשה, דמיין גישה נוחה דרך הדפדפן, אל המידע שלך, מכל
אחד מכמה התקני מחשוב בהם אתה משתמש (מחשב נייד, PC, PDA).
התחרות
ל-Live Mesh לא מעט מתחרים מבוססים בתחומי שיתוף הקבצים / הדסקטופ המקוון, דוגמת GoToMyPC.
פלטפורמה עתידית?
המוצר מתוכנן לשמש בעתיד, כפלטפורמה סטנדרטית לסיכנרון יישומים מקוונים ולא-מקוונים וגם כאן, כבר ישנם מתחרים בולטים שכבר מציעים פלטפורמות מעשיות לפיתוחים כאלה, דוגמת גוגל, Amazon.com ו-Salesforce.com.
חלק ממגמת ה-Mash
עוד דוגמא נוספת ועדכנית לכך, ממש מהימים האחרונים הוא Intel Mash Maker - תוסף לדפדפן שמאפשר יצירת MashUp’s בקלות, ללא צורך בידע בתכנות. כאן מדובר על שילוב תכנים מאתרים שונים, היישר בתוך עמוד האינטרנט בו אתה צופה. התוסף מוצע כעת בחינם בגרסאות בטא לדפדפנים IE ופיירפוקס.
למה הידיעה חשובה?
שילוב תכנים מקוון בגישת MashUp מתקדם מאוד לאחרונה, כחלק מעולם הווב 2 והוא מגמה מרכזית וחשובה, אליה כדאי לשים לב. משמעותו לגולש - יותר גמישות, פרודוקטיביות ונוחות.
רקע על עולם הווב 2
עוד הרחבות על עולם הווב 2, הכוללות בין היתר התייחסות לחידושים ולמגמות העיקריות בתחום זה, יישומים ופתרונות, היבטים כלכלים, דגשים חשובים והאתגרים בתחום, ניתן למצוא בתקציר: העתיד בווב 2.0.
לחלוק, לשתף, לעורר השראה ולהעצים מנהלי מידע, זה המוטו של
קובי שפיבק Bsc ו- MBA. קובי הוא מורה דרך טכנולוגי שמלווה את עולם המחשוב: כתכנת, מהנדס, מנהל, יזם, עיתונאי, יועץ ומרצה, משנת 1976. כעורך הראשי של תחקירי pCon הוא כתב וערך ב-19 השנים האחרונות, למעלה מ-960 תחקירים מקצועיים, שמסייעים למנהלי מחשוב במאות ארגונים, ליהנות מיותר עניין, זמן פנוי וכסף זמין.
מנהלי מחשוב, שמעוניינים לקרוא או להפנות לקובי שפיבק שאלות מקצועיות, מוזמנים לעשות זאת במסגרת תשובות המומחה.
אם לא מצאת שירות זה כשימושי, בבקשה ספר לנו.
אם אתה כן נהנה מהשירות שתף חברים שגם להם הוא יכול לעזור.
תחשוב על החיוך, הסיפוק, ההרגשה הטובה, כשגם רעך ייהנה כמוך והמלץ עכשיו.
מה מייחד את "משמעויות לחדשות" של pCon-line?
כמה זמן השקעת כדי לנתח לעומק את המשמעויות וההשלכות הנסתרות, של מגמות חדשות ומהלכים מפתיעים בעולם המחשוב ובאינטרנט? (תן מספר מדויק). pCon-line מסביר ומנתח מדי שבוע חדשה או מהלך מרכזי שי לו השלכה מעשית למשתמשים במחשוב ומקבלי החלטות מחשוב והוא נותן המלצות אופרטיביות לפעולה. כך מספיקות דקות בודדות בשבוע כדי להבין את המשמעויות וההשלכות החשובות ורלוונטיות של 50 אירועי מפתח שהתרחשו השנה. לכן, הוסף עכשיו את "משמעויות לחדשות"
למועדפים או ל-RSS, התעדכן בפייסבוק או בטוויטר.