חוקרים מאוניברסיטת טוקיו שביפן הצליחו לפתח זיכרון פלאש ייחודי שמתבסס כולו על חומרים אורגניים. צוות החוקרים, בראשותו של פרופסור Takeo Someya, מהמחלקה להנדסה ומערכות מידע שבאוניברסיטת טוקיו, פרסמו את תוצאות המחקר שלהם והמידע על הרכיב שהצליחו לפתח בעקבותיו בכתב העת המדעי Science.
בעבר כבר הצליחו לפתח זיכרונות פלאש על בסיס אורגני, אך הפיתוח האחרון מספק מספר תכונות משופרות המקנות לו יתרון משמעותי. אחת מהתכונות הללו היא רמת המתחים הנמוכה שבה הוא עובד - וולט אחד לכתיבה ו-6 וולט למחיקה. תכונה אחרת היא הגמישות הפיזית הרבה שהוא מציע. החומרים שממנו הוא עשוי מאפשרים לגלגל התקן זיכרון שכזה עד לרדיוס של 6 מ"מ מבלי שהוא יפגע.
משמעות הדבר היא שניתן להשתמש בהתקן זיכרון שכזה ליישומים רבים יותר,
כמו מסכים דקים וגמישים, התקני מחשוב ממוזערים שדורשים גמישות מרבית וכדומה. אב הטיפוס שהחוקרים היפנים פיתחו כולל מערך של 26 על 26 תאים מוטמעים על מצע פולימרי מיוחד. עובי ההתקן הוא 2 מ"מ בלבד.
חשוב לציין כי לזיכרון יש עדיין מספר חסרונות, ביחס לזיכרונות הפלאש הרגילים, המתבססים על סיליקון. אלו כוללים, בין השאר, מחזור כתיבה ומחיקה של עד עשרת אלפים בלבד (לעומת כ-100 אלף בזיכרונות סיליקון) ויכולת שמירה של המידע לכ-24 שעות. לטענת החוקרים, עם התקדמות המחקר בתחום ניתן יהיה לשפר גם את המאפיינים הללו. יישום מסחרי של הזיכרון צפוי רק בעתיד הרחוק יותר.
לחלוק, לשתף, לעורר השראה ולהעצים מנהלי מידע, זה המוטו של
קובי שפיבק Bsc ו- MBA. קובי הוא מורה דרך טכנולוגי שמלווה את עולם המחשוב: כתכנת, מהנדס, מנהל, יזם, עיתונאי, יועץ ומרצה, משנת 1976. כעורך הראשי של תחקירי pCon הוא כתב וערך ב-19 השנים האחרונות, למעלה מ-960 תחקירים מקצועיים, שמסייעים למנהלי מחשוב במאות ארגונים, ליהנות מיותר עניין, זמן פנוי וכסף זמין.
מנהלי מחשוב, שמעוניינים לקרוא או להפנות לקובי שפיבק שאלות מקצועיות, מוזמנים לעשות זאת במסגרת תשובות המומחה.
אם לא מצאת שירות זה כשימושי, בבקשה ספר לנו.
אם אתה כן נהנה מהשירות שתף חברים שגם להם הוא יכול לעזור.
תחשוב על החיוך, הסיפוק, ההרגשה הטובה, כשגם רעך ייהנה כמוך והמלץ עכשיו.
מה מייחד את "בראש החדשות" של pCon-line? - כמה חדשות חשובות באמת בתחומי המחשוב ואינטרנט אתה זוכר מהשנה האחרונה? (תן מספר מדויק). pCon-line ממיין ומסנן מאות חדשות ומפרסם את החדשה החשובה ביותר. כך מספיקה דקה ביום להתעדכן ולהתמקד ב-250 החדשות החשובות, רלוונטיות ושימושיות ביותר שהתפרסמו השנה. לכן, הוסף עכשיו את "בראש החדשות"
למועדפים או ל-RSS, התעדכן בפייסבוק או בטוויטר.