הפנתרים וטורפים אחרים מהווים בעיה בחלקים מסוימים בהודו, בהם הם מתקרבים קרוב מדי למגורי אדם בחיפוש אחר מזון או לאחר שתעו בדרכם. לשם כך ממנה הודו שומרי יערות האחראים, בין השאר, לתפיסת בעלי החיים והעברתם למקומות מרוחקים יותר. לעיתים קרובות מדי, נוכחותם של הטורפים ליד מגורי אדם הסתיימה בהתקפות מצד הפנתרים על בני האדם ואף מוות.
עלו על רעיון
בעוד שבעבר השתמשו השומרים בפיתיונות חיים קשורים לעצים כדרך למשוך פנתרים למלכודת או לבור, הרי שכעת מצאו שומרי היערות בהודו דרך חדשה ומקורית יותר. הרעיון המקורי נולד בראשם של שומרי
היערות במדינת גוג`ראט במערב הודו. השומרים החלו להשתמש בטלפונים סלולאריים וברינגטונים של פרות גועות, תרנגולים מקרקרות ועזים פועות.
מה שהחל כניסיון, התגלה כפתרון יעיל ביותר בניסיונם של השומרים לתפוס את הפנתרים. יותר מעשרה קולות שונים של בעלי חיים הורדו לטלפונים הסלולאריים, אשר חוברו לרמקולים והוסתרו מאחורי כלוב.
כולם מרוצים
לא רק השומרים מרוצים; מסתבר כי פעילי זכויות בעלי חיים למיניהם מרוצים אף הם מהשיטה החדשה וההומאנית, בה הפנתרים לא נפגעים מהנפילה לבורות, ולא נכנסים לחרדה מיותרת. עד עכשיו נתפסו בעזרת השיטה החדשה חמישה פנתרים אשר הסתובבו ליד כפרים, ושוחררו חזרה אל היערות.
לחלוק, לשתף, לעורר השראה ולהעצים מנהלי מידע, זה המוטו של
קובי שפיבק Bsc ו- MBA. קובי הוא מורה דרך טכנולוגי שמלווה את עולם המחשוב: כתכנת, מהנדס, מנהל, יזם, עיתונאי, יועץ ומרצה, משנת 1976. כעורך הראשי של תחקירי pCon הוא כתב וערך ב-19 השנים האחרונות, למעלה מ-960 תחקירים מקצועיים, שמסייעים למנהלי מחשוב במאות ארגונים, ליהנות מיותר עניין, זמן פנוי וכסף זמין.
מנהלי מחשוב, שמעוניינים לקרוא או להפנות לקובי שפיבק שאלות מקצועיות, מוזמנים לעשות זאת במסגרת תשובות המומחה.
אם לא מצאת שירות זה כשימושי, בבקשה ספר לנו.
אם אתה כן נהנה מהשירות שתף חברים שגם להם הוא יכול לעזור.
תחשוב על החיוך, הסיפוק, ההרגשה הטובה, כשגם רעך ייהנה כמוך והמלץ עכשיו.